Numer 1 (2020)

KZBS

6 Zdaniem KZBS

8 Działalność KZBS

11 Współpraca zagraniczna KZBS – Michał Krakowiak

Temat numeru

14 Proces oceny odpowiedniości członków zarządów oraz rad nadzorczych w zmieniającej się odsłonie – Ewelina Domeracka-Smolna

22 Struktura wieku i płci we władzach banków spółdzielczych w Polsce – Tomasz Szymański 

27 Dyrektor w szpilkach, czyli kobiecy styl zarządzania – Sylwia Pawłowska

Rozmawiamy z…

32 Arturem Adamczykiem: „Kluczową kwestią jest ustalenie wewnętrznego ładu korporacyjnego”

36 Sonią Wędrychowicz-Horbatowską: „Bankowość stanie się nieodłącznym elementem naszej codzienności i będzie praktycznie niezauważalna”

41 dr. Maciejem Bukowskim: „Zielone obligacje powinny stać się powszechniejszym przedmiotem  zainteresowania  lokalnych instytucji  finansowych”

Prawo

44 Jakie zmiany przyniósł bankom rok 2019? – Małgorzata Cichosz

50 Oferowanie kredytów konsumentom przez bank spółdzielczy: obowiązki kredytodawcy, uprawnienia kredytobiorcy – cz. I – Agnieszka Nierodka 

55 Podatek od przychodów z budynków – czy dotyczy też banku? – Jolanta Nowicka

Partnerzy

58 Banki spółdzielcze na polskim rynku kredytowym – Sławomir Nosal

64 Ognivo – jeden system, wiele możliwości – Maja Markiewicz

68 W jakich obszarach bank spółdzielczy może wykorzystać technologię blockchain? – Andrzej Horoszczak

Monitoring mediów

72 krajowych

73 zagranicznych

CSR

74 Próbujemy zmieniać nawyki żywieniowe i konsumpcyjne – rozmowa z Markiem Borowskim, prezesem zarządu Federacji Polskich Banków Żywności

77 Banki żywności – remedium na problemy społeczne, ekonomiczne i ekologiczne – Katarzyna Siemaszko

Z życia banków 

78 Angażować, motywować, edukować – Wyprawa Mastercard po raz kolejny wystartowała w bankach Grupy BPS

82 Prenumerata 2020

83 Recenzje

 

 

Udostępnij artykuł:
« powrót